Sponzori

Baner
Baner

PrijavaAktivnosti
SRC Aquacity PDF Ispis E-mail

Poštovani članovi kluba i oni koji to žele postati!

Obzirom na činjenicu da smo sportski klub na području SRC „Aquacity“ Varaždin potrebno je u svakom trenutku voditi računa o pravilima ponašanja unutar kupališne zone. Sportsko rekreacioni centar „Aquacity“ je simbol uređenosti, opremljenosti i čistoće okoliša. Od nas se očekuje da tom statusu doprinesemo, a ne da ga narušavamo.

Dogovoreni prostor za jedrenje na dasci je veliko jezero, koje je osim toga i eksploataciona zona poduzeća Cesta Mineral d.o.o. koje na njemu ima plovne bagere u okviru koncesijskog prava. Time je za aktivnost i prioritetna i ukoliko je položaj bagera i iskorištenih sidrišta u nekom periodu takav da onemogućuje jedrenje, zabranjeno je jedrenje dok se situacija ne promjeni. Z svakom slučaju je korištenje opreme za jedrenje NA VLASTITU ODGOVORNOST.

    Klupsku opremu smiju koristiti isključivo članovi kluba koji su za tekuću godinu uplatili članarinu sa korištenjem klupske opreme. Novi članovi ne mogu koristiti opremu bez prisutnosti starijih članova prije nego što pokažu sposobnost i odgovornost za samostalno korištenje opreme. Sa opremom se mora rukovati sukladno PRAVILNIKU ZA KORIŠTENJE OPREME.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
PRAVILA KORIŠTENJA I POSTUPANJA S KLUPSKOM OPREMOM ZA JERENJE PDF Ispis E-mail
 • Klupsku opremu mogu koristiti samo članovi kluba
 • Preduvjet za korištenje opreme je vladanje osnovama tehnike pravilnog sastavljanja, rastavljanja i prenošenja opreme, te osnovama tehnike jedrenja na dasci
 • Ulaz u prostoriju za spremanje opreme i plovila dozvoljen je samo članovima kluba
 • Kompleti opreme se mogu koristiti samo ako su daska i jedro iste brojčane oznake (izuzetno se može odstupiti od ovog pravila uz dopuštenje uprave kluba)
 • Prije svake upotrebe potrebno je prekontrolirati ispravnost kompleta koji se koristi (jedro, daska, konopci, kobilica...)
 • Nakon svakog korištenja treba opremu staviti na mjesto na primjeren način da se onemoguće oštećenja opreme
 • U slučaju uočenih ili načinjenih nepravilnosti i oštećenja treba ih evidentirati, a veća oštećenja (lom i sl.) javiti upravi kluba koja će odlučiti o daljnjim koracima
 • Svako korištenje opreme potrebno je evidentirati u „Evidenciji korištenja klupske opreme“ koja se nalazi u prostoriji spremišta
 • Klupska oprema koristi se na vlastitu odgovornost
 • Jedrenje na dasci je dozvoljeno samo na području velikog jezera van označene kupališne zone
 • Oprema se ne smije prevoziti na drugu lokaciju osim u slučaju organiziranog izleta
 • Klupsko spremište treba biti zaključano za vrijeme boravka na vodi
 • Raspored korištenja klupske opreme članovi kluba dogovaraju individualno međusobno ili s upravom kluba
 • Prednost u korištenju i izboru opreme imaju članovi s dogovorenim pokaznim vježbama za početnike
 • Svako neovlašteno i nepravilno korištenje klupske opreme koje dovede do eventualnih neželjenih posljedica za osobe ili opremu sankcionirat će uprava i skupština kluba
AddThis Social Bookmark Button
 
Kruha i vjetra! PDF Ispis E-mail
Primarna aktivnost kluba je surfanje, surfanje i opet surfanje, a nakon toga surfanje. Tako smo registrirani i toga se držimo. Kruha i vjetra - naš je moto!

No imamo i sekundarne aktivnosti koje nisu ništa manje važnije - a to je

- širenje naše opsjednutosti ovim sportom na nove članove. Čim nas je više - tim bolje.
- zajednički izleti na vjetrovite destinacije po našem Jadranu.


A s obzirom da smo doma na Bajerima, naravno da se brinemo i za naš okoliš. Trudimo se da bar jednom godišnje očistimo prilaze vodi i obalu na našem poluotoku, kako bi nam boravak i surfanje bili ugodniji.

A naravno da se znamo proveseliti kad i nema vjetra:

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button